Kissé furán hathat, hogy nem egy útleírással veszi fel a fonalat a kontentgyár, most, hogy hazatértem az egyhetes spanyolországi kiruccanásomról, de nem kell aggódni, lesz majd az is (remélhetőleg). Az alábbi bejegyzést viszont már az utazás előtt fel akartam rakni, de sajnos nem jutott rá időm a készülődés hevében.

A jó múltkor egy társalgás során szóba került, hogy kinek mi a kedvenc költeménye, én pedig akkor nem tudtam pontosan felidézni az egyik olyan irományt, ami attól a perctől kezdve komoly versenyben van ezért a címért, hogy lassan húsz évvel ezelőtt kezem ügyébe keveredett Mester Attila Hangulatjelentés címre keresztelt, vékonyka, a címadásnak megfelelően a kommunista állambiztonság által használt sárga színű borítóval ellátott kötete.

Címkék: Rímhánytorgatás Mester Attila Hangulatjelentés

Mint kósza himnusz

 2018.07.07. 12:12

Mint egy rossz álomban, itt vagyok és itt vagy újra,
a hús feszül, az idegrendszer íjra húzva.
A holnap megint a semmi sincsen, a holnap ismét nincs tovább,
de a pillanatban ott bujkál, mint kósza himnusz: a más-világ.

untitled-4.jpg

Címkék: Rímhánytorgatás

Éjféli napfelkelte

 2018.04.29. 22:16

Magamban, de nem egyedül
várom, hogy majd megürül
az az egyetlen ülőhely,
ahol kettő már nem fér el.
Foglalt tábla asztal alatt,
valaki hagyott is poharat,
de nedű már nincsen benne.
Lassan-lassan zár az este,
zár az égbolt, zár a föld,
az idő is már máshol tölt.
De csodát lát a vendégsereg:
éjfélkor jön a kikelet!

***

Állókép, rövidzárlat.
A pultosok be sem zárnak.
Elmarad a szörnyű másnap.
Félig a pohár: varázslat.

rorschach_sunrise.jpg

Címkék: Rímhánytorgatás

Paranoia-bugi Soros Gyuri bával

 2017.03.08. 16:50

A tegnapi hírügyelet közben a szokottnál is levertebben böngésztem a kormány háza tájáról érkező sajtóközleményeket, melyekből megtudhattam: mindenki, de tényleg mindenki mögött Soros György áll, akinek pedig szarul megy, annak csak miatta megyen szarul. És kezdtem átérezni, milyen lehetett a kommunizmus alatt a "nyugati imperializmus aknamunkájáról" szóló propagandafanfárokat hallgatni.

00000.jpg

Címkék: hablaty Fidesz Orbán Viktor Soros György újságírósdi

Beszélgetések egy mentorral

 2017.02.26. 09:19

Rengeteg előnnyel és élménnyel jár, ha az ember újságíró, többek között olyan emberekkel is módjában áll beszélni, megismerkedni akikkel amúgy csak a sajtótermékek lapjain futhatna össze. Ez a bejegyzés azonban nem egy ilyen találkozásról fog szólni, ugyanis vagyok abban a privilegizált helyzetben, hogy elmondhassam magamról: Perlaky-Papp József tanárom volt, méghozzá nem is akármilyen.

gregerg.jpg

 

Címkék: megtörtént interjuh újságírósdi Perlaky-Papp József

Mindannyian ismerjük a saját kudarcaitól megkeseredett ember típusát a családunkból, a baráti körünkből, vagy legrosszabb esetben a tükörből. Alapvetően senki sem születik mindent fitymáló, a negatívumot tintahalként spriccelő, másokra mindenért irigy zsémbes zsáknak, de nagyon sokan teszünk érte, hogy legalább életünk egyes fázisaiban magunk is ilyenekké váljunk.

nevtelen-1_18.jpg

Címkék: hablaty közszájon

Szokásos életkép, a 9-es buszról: egymás hegyén-hátán álló-ülő, kifacsart pozícióban utazó tömeg. Kb. a Nyugatinál fölszáll Hajléktalan, és Hajléktalanné. Innentől csak erős idegzetűeknek.

Az első, ami fölkelti az ember figyelmét/éberségét, az odor. Megszokott dolog, a rutinos utazót már a hányinger sem kerülgeti olyan intenzitással tőle. Több tonnás reklámszatyrok. Igen, ez is szokásos, dűl is, borul is össze-vissza az egész, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Hangazavar, egymás szinte gépies szidalmazása. Ó, hogy ez egy ilyen műsor lesz, remek, nem tudtam, mi hiányzik az év végi hajtás őrületéhez...

fist.jpg

Címkék: megtörtént

Ma, minden szándékommal teljesen ellenkező módon, sikerült megbotránkoztatnom egy fél buszt, illetve egy komplett buszmegállót.

Történt ugyanis, hogy hazafelé menet vártam a 97E-t, egy már-már tornádó erejű szélvihar kellős közepén. A menetrend alá felkalapált, vidám, narancssárga kuka (csak zárójelben: tényleg nem tud kihalni ez a végtelenül gejl kukatípus Budapestről? nem hiszem el, hogy nincs ennél jobb/effektívebb dizájn a cucializmus óta...) súlyosan lefejezett állapotban nyekergett az oszlopán, egészen addig, amíg egy elemi erejű löket jól földhöz nem csapta.

Címkék: megtörtént

Már megint te...

 2015.11.08. 11:23

Budapest. Hajnali fél három. Jöhetne már az a tetű busz, mert egyre morcosabb az éjszaka hűvöse. De persze nem jön. Bezzeg jössz helyette te...

wiggers.jpg

Igen, te. Te, a láthatóan csutkára bedrogozott, ízlésficammal épphogy agyon nem vert, túlmozgásos agresszióbomba.

Címkék: megtörtént hablaty

No deal

 2015.07.05. 15:31

A napokban futottam bele Budaházy György eszmefuttatásába, miszerint a Jóistennek bizony meg kellene vernie a sok százezer kivándorlót, akik egy élhetőbb élet reményében nyugatra kényszerülnek. Ennek az átkozódó, dühös, és részemről valamennyire mélységesen értett írásnak viszont kb. annyi értelme volt, mint annak az üres lózunggyűjteménynek, amivel a kormány igyekszik visszacsábítani a külföldre távozókat. Mindkettő a lényeget véti el, és a lehető legjobban félreérti a kitántorgó tömegek motivációit. Mindjárt meg is válaszolom, miért.

jobb_mint_otthon.jpg

Címkék: hablaty