A (vad)Nyugati diszkrét bája

 2013.11.22. 21:38

A mai esemény rövid, ám annál érdekfeszítőbb. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy képesek ilyen dolgok előfordulni, pedig mindennek lehet engem mondani, de naivnak aztán végképp nem. Talán lelkem mélyén mégiscsak idealista volnék...? (Ha így van, ti lesztek az elsők, akik megtudják, ígérem, de másoknak egy szót se ;) )

Kezd vészesen úgy tűnni, hogy Budapesten minden ökörbaromság eredője a Nyugati pályaudvar, és környéke. Aminek ma este szemtanúja lehettem, az nem volt semmi. A 9-es számú, guruló heringszállítmányon nyomorogtam éppen, amikor feltűnt, hogy a transzport erőteljeset fékez a Teréz körút és a Podmaniczky kereszteződésében.

A buszból mindössze annyi látszott, hogy egy sportkocsi, lányos zavarában, épp a villamos sínekre óhajt fölkanyarodni, majd rövid helyezkedés után már az is nyilvánvalóvá vált, miért folyamodott a sofőr eme formabontó manőverhez.

Előtte, az út közepén ugyanis, a létező összes sávot elfoglalva, két autós lejtette egymás körül a "kiafaszagyerek" táncot. Mellet kidüllesztve, méretes pofazacskókat repedésig fújva, és hevesen gesztikulálva, ahogy kell. Komolyan, mint két zárlatos tengerimalac...

A buszsofőrnek konkrétan másfél percig kellett dudálnia, mire a két úriember rájött, hogy nem a sarki krimóban, és nem is a hátsóudvarban vannak, hanem Pest egyik legforgalmasabb útszakaszát tartják föl éppen, ööö... a miért is? Az autókon nulla, azaz nulla darab külsérelmi nyom látszott, a két tuskón pláne (ami igen, azért valószínűleg a genetikát kellene elővenni egy-két pofon erejéig...). Végül további mutogatás, anyázás kíséretében mindenki visszatalált a saját volánja mögé, és sértődött motorbőgetések közepette távoztak.

És ezek után valaki még csodálkozik, hogy tele van a város idegbajos sutyerákokkal. Mert pont az ilyen idegbajos emberek miatt kapnak mások is előbb-utóbb dührohamot (ördögi kör, numero uno). Telik-telik a pohár, aztán egy szép napon arra ébredünk, hogy gyomorfekélyünk van, vagy a metró alá rúgunk valakit. Egyik se csábító jövőkép.

Ilyenkor kezdem úgy érezni, hogy mindenki jobban járt volna, ha az emberiség közlekedéstechnikai fejlődése megáll a lónál és a kerékpárnál, tán kevesebb lenne a hülye <sóhajt>.

Címkék: megtörtént

A bejegyzés trackback címe:

https://diohely.blog.hu/api/trackback/id/tr975649895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása